Furor Uterí Fest II

Cartell de la primera edició del festival
A l'Abril tindrà lloc la segona edició del Furor Uterí Fest (València) i ens agradaria rebre propostes d'activitats, debats, xerrades, tallers, exposicions... per a donar-li contingut a la jornada i fer-la entre tots i totes. També la proposta de grups de música, formats per xiques o mixtos.
Salut i gràcies.


contacte: ultrabotox@hotmail.com / festivalorxata@gmail.com
o deixa un missatge al bloc: http://sorolluteri.blogspot.com/
Video promo del primer Furor: 
Huggy Bear: "Açò està passant sense el teu consentiment".


Es celebra el FUROR UTERÍ FEST amb l'objectiu de visibilitzar i gaudir de la iniciativa de moltes dones que estan participant com subjectes actius a l'escena política/cultural, ja siga formant un grup de música, gestionant espais col.lectius, a distris, etc.

La societat continua sent enterament patriarcal i els rols de gènere segueixen vigents. La dona, encasellada en el paper de cuidadora entre d'altres, té limitada la seua capacitat d'expressió i la possibilitat de desenvolupar les seues pròpies potencialitats.

Pensem que la música pot ser una bona ferramenta i una forma d'expressió per a trencar i treballar amb tot el que ens han imposat. És un toc d'atenció a la realitat existent, a la mobilització de les consciències de totes i tots nosaltres a prendre partit. Una eina que ens pot servir per deixar d'ésser simples cóssos objecte passius i convertir-nos en agents actius, amb iniciativa, decisió i inquietuds.

Pensem que la transformació social serà possible, una volta sentim dins nostre la possibilitat de fer qualsevol cosa que ens proposem, individual i col.lectivament. No hem d'esperar a que ens ho facen, prenem les rendes i fem-ho nosaltres mateixos/es.

És per això que el FUROR UTERÍ FEST està autogestionat, és horitzontal i fet per nosaltres mateixes (el D.I.Y. = do it yourself/fes-ho tu mateix, defèn que no siga necessari ser un/a música, artista, poeta... expert/a per a expressar el que es vulga en qualsevol format artístic) també pretén acabar amb el binomi "dinamitzador-consumidor d'espectacles" desenvolupant els propis recursos personals i comunitaris de forma que no es redueixen els esdeveniments a simples transaccions econòmiques, on uns produeixen i uns altres consumeixen.D'altra banda, partim de la manca de referents. Açò pot ésser un avantatge puix per a crear-los haurem d'emprar nostra imaginació i les nostres habilitats. A continuació proposem una sèrie de preguntes obertes per a reflexionar al llarg de la jornada i en col.lectiu:

- Fins a quin punt l'expressió musical i els grups poden ser una eina de transformació social?
- Si el sistema social em condiciona com m'educa, de quina forma com a individu actiu i com a col.lectiu podem influenciar en ell?
- Creus que n'hi han encara aspectes de gènere, individualitat i poder a treballar a les escenes polítiques/culturals?
- Existeixen els mateixos criteris per a valorar els grups de xics/xiques?
- Com podem potenciar i dinamitzar la implicació i la participació activa?
- Pensa, reflexiona, quines preguntes/dubtes pots aportar...


L' organització (Ultrabotox + Orxata Negra) Maig 2010

6 comentaris:

 1. Anònim2/02/2011

  Felicitats pel vostre blog!!Espere asistir al festival.
  Laura, soc Rakel, de Diversitat en igualtat, t'he escrit un mail!l'has vist?
  Gràcies per les teues paraules
  Seguim en contacte

  ResponElimina
 2. Gràcies, estem en contacte!
  laura.

  ResponElimina
 3. Anònim3/11/2011

  Desde mi puto de vista, la expresión musical puede cambiar el individuo y creo que los individuos son los que al final cambian la sociedad. El problema es que siempre nos quedamos en las palabras y no vamos a los hechos, y el ejemplo se puede ver facilmente en la mayoria fans de la polla...
  Es el problema de la cantidad y la calidad...

  Salud mental y anarquía!

  ResponElimina
 4. El cambio viene por un "darse cuenta" en su máxima expresión y después pasarlo a hechos, si, con voluntad participativa, implicación. la indiferencia y la ignorancia son peligrosas.
  gracias por tu opinión.

  salut!! :)

  ResponElimina
 5. Anònim3/28/2011

  Un blog recomendo:

  http://stayfemale.blogspot.com/

  Un montón de grupos que van desde el HxC al heavy, pasando por el black metal, grindcore, metalcore, punk, etc. Todos ellos con mujeres entre sus filas. Lo malo del blog es que ya no se actualiza, aunque dejó un buen reguero de grupos...

  ResponElimina
 6. eii,
  moltes gràcies està interessant. si, molts grups per a descobrir :)

  ResponElimina

expressa't...