Transfemifest Esportiu [València]


Més activitats a València per a este mes de Novembre. Arriba el Transfemifest Esportiu els dies 21, 22 i 23. baix la superfrase motivadora 'Juntxs en forma contra el patriarcat', el Transfemifest Esportiu es tracta d'unes jornades / festival polític on reivindicar un espai on no sempre ens hem sentit còmodes, un espai com tants altres marcat per l'esfera patriarcal. Al seu manifest expressen: En una societat en la qual l’esport va ser construït per i per a homes com una eina per a la promoció de certes capacitats físiques i per a la transmissió de determinats valors, dones, lesbianes, trans i altres corporalitats oprimides per l’heteropatriarcat s’han vist, al llarg de les seues trajectòries, desproveïdes de qualsevol referent valorat positivament,[...] s’han enfrontat a innombrables traves i obstacles, autèntics reptes i barreres [...] L’esport està infectat de patriarcalitat fins i tot en la suor. [...] La importància de conformar espais autònoms i autogestionats que posen fi a repressions corporals, socialitzacions de la quietud i la passivitat, dinàmiques binaristes i fòbiques, hostilitats infantils i adultes, hipersexualització hegemònica de models esportius, sexismes i falta de motivacions per a autogenerar-nos endorfinas col·lectives, sustenta la base i el lei motiv d’aquesta trobada.[...] Així mateix, ens agradaria generar un espai on debatre experiències, situacions que hem viscut i qualsevol tema proposat relacionat amb el que considerem que siga per a nosaltres esport; empoderar-nos a través d’activitats col·lectives de contacte; crear xarxes per a futures trobades; construir eines que alguns/es considerem que ens són escasses en aquest àmbit per a l’adquisició d’un acte-coneixement del nostre propi cos; crear espais per a la lluita i la participació política; i sobretot rebentar-nos a gaudir de l’esport.


Les activitats en espai tancat està reduït el nombre de persones a 20 i caldrà apuntar-se 15 minuts abans de que comence l'activitat, la resta d'activitats no ténen màxim d'aforament. 

Tot això al centre social Iniciativa La Dàhlia, Mislata [c/ camí vell de xirivella número 23]

Es tracta d'unes jornades polítiques, transfeministes i veganes. Per a més informació adreceu-vos a la seua plana web http://transfemifestesportiu.wordpress.com/ o enviant un email a transfemifestesportiu@gmail.com també les podreu trobar a facebook, a l'esdeveniment: https://www.facebook.com/events/1413950555561715/Fent una mirada enrere a l'esport, conegueu la història de Kathrine Switzer? 
Kathrine Switzer (Amberg, Bavaria, Alemanya ocupada, 5 de gener de 1947) és una feminista i antiga atleta estatunidenca, especialitzada en la prova de la marató.

En 1967 es va convertir en la primera dona a córrer la Marató de Boston, ja que fins a aquest moment es tractava d’una prova exclusivament per a homes. Per a això es va inscriure com a KV Switzer i va creuar la línia de sortida amb el dorsal 261 com si fos un corredor més. Però Kathrine va passar a la història quan un dels jutges a meitat de la carrera es va adonar i saltà darrere d’ella per detenir-la, però el seu entrador i el seu novio (també parcipants a la cursa) l’hi van impedir. Finalment, va acabar la carrera amb un temps de 4 hores i 20 minuts.

Des de llavors Kathrine Switzer s’ha dedicat a lluitar contra la desigualtat entre dones i homes, organitzant carreres en 27 països, Avon International Running Circuit, en les quals han participat més d’1.000.000 de dones, fins que va aconseguir en 1984 que la marató femenina fos prova olímpica.


En el plànol esportiu ha corregut 35 maratons, guanyant la Marató de Nova York en 1974 i aconseguint la seva millor marca, 2:51.33, quan va quedar segona en 1975 en la marató de Bòston.

[extret de Viquipèdia].
0 comentarios:

expressa't...