The Punk SingerThe Punk Singer [2013] és el títol que dona nom al documental sobre la figura de Kathleen Hanna, dirigit per Sini Anderson. Hanna, frontwoman de la banda nord-americana Bikini Kill, que més tard va formar Le Tigre i actualment integra The Julie Ruin [projecte que inicià en solitari, gravat i produït a la seua habitació i del qual han extret el títol del documental].

És una figura clau dins del punk i del feminisme; va transformar el seu entorn, als seus concerts animava a que les dones estigueren a les primeres files, i per què? Dons perquè com ja sabem a molts concerts es forma un 'pogo' violent i agressiu que deixa a moltes persones fora de poder gaudir del concert entre altres circumstàncies. El famós ALL GIRLS TO THE FRONT, potser seria interessant sentir-ho també a casa nostra.


Al documental explica com va sorgir l'escena [o el moviment] 'Riot Grrrl' del qual Hanna és co-fundadora. Fanzines, lletres i manifestos que parlaven d'abús sexual, sexisme, racisme, o el fet de prendre poder de nosaltres mateixes com a dones. El documental es centra principalment en Kathleen Hanna, de forma autobiogràfica on ella mateixa explica part de la seua vida dins i fora dels escenaris, i finalitza amb un esdeveniment clau que va suposar un canvi vital: la malaltia de Lyme. Parla de com s'enfronta cada dia a les seues limitacions. El documental ens mostra una dona forta inclús en els moments més delicats a nivell físic i mental, tot un exemple de superació i del 'voler i poder' més profund. Ella i tot el moviment i esperit Riot Grrrl continuen vigents hui en dia sent font de motivació de moltes persones; per això recomanem veure The Punk Singer.Kathleen Hanna: “All girls to the front! I’m not kidding. All girls to the front. All the boys be cool, for once in your lives. Go back! Back! Back!”

DONES ALS ESCENARIS I A LES PRIMERES FILES DELS CONCERTS!The Punk Singer online subtitulado:
http://vidspot.net/embed-ylcpwtihu2xc.html?popout=1&autostart=0


més info:
web [EN]: http://www.thepunksinger.com/
El 'riot grrrl' en documentales, de The Punk Singer a la plegaria de las Pussy Riot [article, CAST]: http://noktonmagazine.com/riot-grrrl-en-documentales-the-punk-singer-plegaria-pussy-riot/
0 comentarios:

expressa't...