Pussy Riot, una pregària punk.

Pussy Riot, a punk prayer (una pregària punk) és un documental dirigit per Mike Lerner i Maksin Pozdorovkin.

Pussy Riot és un col·lectiu rus de punk integrat per activistes feministes i caracteritzat per realitzar performances a llocs emblemàtics baix un missatge socio-polític de crítica a la situació de les dones i a les mesures polítiques del govern, cada volta més conservadores. Les guerrilleres vesteixen amb colors cridaners i passamuntanyes de llana amb forats als ulls i la boca (peça que actualment les simbolitza), tant als actes com a les entrevistes.

El grup naix l’any 2011,  fruit de les protestes civils  que s’agitaren al país després de que Vladimir Putin anunciara el seu pla de tornar a la presidència.

El fet més rellevant d’aquest col·lectiu fou la seua actuació improvisada i, per descomptat, sense autorització a la 'Catedral del Cristo Salvador' de Moscou (principal focus d’unió de l’església i l’estat) el 21 de Febrer del 2012, fent una “punk pregària” amb el nom de “Mare de Déu, fes fora Putin”. Degut a aquest acte, tres de les integrants (Nadia, Katia i Masha) van estar empresonades des del març de 2012 fins al desembre de 2013 (Nadia i Masha).
El documental ens mostra com van viure elles, les seves famílies, amigues/amics la situació. I com van impactar aquests fets en la societat russa actual, especialment l’ofensa als devots ortodoxos; però també com féu obrir els ulls a moltes i, per suposat, el recolzament que obtingueren per tot arreu del món.

Actualment (per desgrat d’alguns/es i content de molts/es altres) les Pussy Riot encara es troben en actiu.
El nostre judici va servir per deixar clar que la justícia està supeditada al poder”

Podeu veure 'Pussy Riot, una plegaria punk' ONLINE amb subtítols en castellà / castellano al següent enllaç:   http://www.idocumentales.net/ver-pussy-riot-una-plegaria-punk-online

Cançó de Peaches a popòsit de les detencions:

0 comentarios:

expressa't...