El Mural de la Fera Ferotge

El Mural és una iniciativa d'Escola Valenciana realitzat per un equip de treballadors i treballadores de RTVV. Un programa de ràdio mensual dirigit per la incombustible Amàlia Garrigós, que "parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. El propi nom del programa és una declaració d'intencions: un mural de veus, de geografia, de cultura, de política, de música i de col·lectius. Un mural de diversitat, de diàleg i de democràcia participativa."

Amàlia Garrigós presentant la desena edició dels Premis Ovidi
foto per Xepo W.S.

L'últim programa exposa la desena edició dels Premis Ovidi (reconeixements a la música en valencià). Un programa especial on podem trobar multitud de veus que formen aquest 'mural' de sonoritats arreu el territori. Un repàs que parla sobre com es formà el COM (Col·lectiu de músics en valencià Ovidi Montllor), el tancament al Palau de la Música, grups i artistes que han rebut un premi o nominació en la darrera edició, així com, segells, estudis de so, dissenyadors/res, etc.

Fusa Activa posem també la nostra veu dins d'este collage sonor, com a Col·lectiu que treballem per visibilitzar el paper de la dona dins el món musical. En la mateixa línia 'quant a la presència de la dona als Premis Ovidi', Sis veus per al poeta es sorprenen de que tan sols una dona apareixia a la foto del jurat. Continua explicant Amàlia, que en la categoria de 'Disseny i millor videoclip' dos membres del jurat, són dones. Clara Andrés també comenta un desig pel reconeixement i per una major presència de dones: "cada cop aniran eixint més". La nit dels Premis Ovidi va ser Mònica Oltra qui va recordar la poca presència de les dones: "moltes felicitats, a totes les persones, grups, empreses i entitats premiades,... als xics... i a les xiques,... a vore si anem millorant el número de xiques també, no?" desencadenant una forta ovació per part del públic.


Enguany les guardonades (Premis Ovidi), han estat, Sofia Hernández 'Soysoft' pel disseny de 'Nuvolàstic' (Júlia), Mara Aranda per 'Mare Vostrum', Clara Andrés per 'Entrelínies'. En una edició molt especial, no sols per ser la desena, sinó per l'espai físic que l'envoltava, un Palau de la Música accessible i familiar. L'espai idoni que l'ocasió requereix, fent nostres els espais que ens pertanyen.

Fotogaleria dels Premis Ovidi, per Xepo W.S.: http://www.enderrock.cat/galeria/157/pagina1/fera/palau/premis/ovidi/2015

Gala dels X Premis Ovidi: https://www.youtube.com/watch?v=YFNTmrwdfqc

0 comentarios:

expressa't...